Какво представлява преглед при доктор по натуропатна медицина / лекар – натуропат?

Първичното посещение при доктор по натуропатна медицина / лекар – натуропат обикновено трае около час. При първата среща той/тя снема пълната медицинска история – пита обстойно за симптомите на пациента, цялостното му здравно състояние, начина му на живот, хранителния му режим и неговото емоционално състояние. Физически преглед се извършва след снемането на анамнезата. Докторът по натуропатна медицина може също да назначи лабораторни изследвания и да препоръча образна диагностика.

Обсъждат се възможните причини за дадения здравен проблем, като се взимат превид фактори като емоционален и физически стрес, диета, качество на съня, натрупване на токсини и дефицити на минерали/витамини и ключови градивни хранителни вещества. Докторите по натуропатна медицина целят да обърнат внимание на причината на заболяването, а не само да потушат симптомите му. В основата на почти всички здравни проблеми са следните фактори: завишен стрес, трупане на токсини и забавен обмен на вещества. Когато дисбалансът в подобни фактори се нормализира, здравното състояние се подобрява трайно и без странични ефекти.

Често здравен план се дава още на първото посещение при лекаря – натуропат. В по-сложни случаи, изискващи лабораторни изследвания – планът се изготвя след вторично посещение, което е по-кратко. В някои случаи е възможно да се назначи хранителен дневник за попълване, който се носи на вторичната консултация. Пациентите с хронични заболявания често имат нужда от консултиране и преглед на поне всеки три месеца, а хората с остри заболявания – поне след първата и втора седмица.

© „Холисмеди – здраве”

2111415722

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment