Методи

Разнообразие от методи може да бъде използвано в зависимост от случая. Много пъти различни методи се използват в едно и също време, за да се обхванат всички аспекти на здравето на клиента. По-долу е даден списък на някои от опциите:

stock-photo-71244715-alternative-medicine-herbal-medicineРастителни продукти / билки: Това включва растения с полезни свойства, добавки на растителна основа, извлеци/тинктури и локални приложения. Персонализирани смеси от чайове и тинктури понякога се препоръчват. Специален акцент се поставя върху взаимодействията на билки, хранителни добавки, храни и лекарства, противопоказания и безопасност. Използват се висококачествени и научно доказани продукти от проверени източници.

 

stock-photo-78203849-healthy-food-in-heart-and-cholesterol-diet-conceptХранене: Хранителна оценка и препоръки обикновено са интегрирани в индивидуалния план. Хранителните промени имат тенденция да са от важно значение в повечето ситуации и от време на време може да бъдат основният стремеж, какъвто е случаят при контрол на теглото, фитнес, подагра, чувствителност към храни, вегетарианство/веганство и хора, които желаят да оптимизират своята диета. Този метод има ключова роля в подобряването на състояния, които включват системно възпаление, стомашно-чревни смущения, имунни/автоимунни оплаквания, алергии, умора, болки в ставите и психично-емоционални смущения. Много процеси и болестни състояния могат да бъдат подобрени с промени в храненето и с хранителни добавки с дългосрочни резултати. Този метод включва хранителна оценка, добавки, както и съвети за правенето на най-добрия избор на храни/диети на базата на индивидуалните потребности.

 

stock-photo-76747069-kale-green-smoothie

Детоксикация: Индивидуални програми за детоксикация помагат на оздравителния процес при редица здравни състояния като акне, алергии, проблеми с черния дроб, умора, главоболие и хормонални смущения. Тази модалност става все по-важна, тъй като контактът с редица токсини е по-чест в заобикалящата ни среда, както и в предлаганите храни. Обременяването с токсини има кумулативен ефект и често може да подтисне имунната система, особено когато е в комбинация с по-високи нива на стрес и нездравословен начин на живот, с които днешните общества се сблъскват.

 

stock-photo-75847441-on-a-slow-boat-to-nowhereПромени в начина на живот и техники за релаксация и баланс: Има различни средства за оценка, които се използват за идентифициране на нарушения в психично-емоционалното състояние, социалния живот и съня. Ние предлагаме препоръки и насоки за конкретни промени в начина на живот и различни стратегии и методи за релаксация и баланс. От значение е да се отдели внимание на личността, защото мислите, емоциите и средата често влият на физическото състояние на хората по определен начин, в съответствие с всеки отделен индивид.

 

stock-photo-52820000-vitamins-and-pills-on-a-green-leafХранителни добавки: Често в днешно време храната не е достатъчна, за да ни осигури всички необходими хранителни вещества. Нездравословеният начин на живот и замърсената околна среда, също допринасят за хранителните дефицити. Ние предлагаме нашите познания и опит в биохимията, анатомията и физиологията, патологията, медицинската генетика и клиничното хранене и много други дисциплини/области, за да ви помогнем да изберете най-подходящите и качествени продукти. Нашата цел е да се корегира дефицита на специфични вещества, допринасящ за даденото състояние, за да се подхранят афектираните тъкани и органи, да се стимулира метаболизма им и да се оптимизира тяхната структура и функция.

 

Hydrotherapy

Контрастна хидротерапия: Котрастната хидротерапия представлява водни процедури, които включват  горещи и студени обвивания. Процедурите се назначават задължително след преглед и анализ на здравното състояние. Възможно е да бъде добавена аромотерапия. Предварителният преглед е необходим, тъй като процедурите са подходящи за едни и противопоказани за други здравни проблеми.

 

PsychologyДруги:

  • Работа с деца със специални потребности като разстройства от аутистичния спектър.
  • Нетрадиционни физикални методи.
  • Психологично консултиране – цялостен, природосъобразен подход.

 

Какво да очаквам?   Вижте Услуги